SEO

SEO Uyumlu Web Site

6 / 100

SEO Uyumlu Web Tasarım Nasıl Yapılır ?

SEO, arama motor optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO uyumlu web sitesi ise, Google başta olmak üzere arama motorlarında üst sıralarda çıkabilecek alt yapıya sahip web sitesi anlamına gelmektedir. Bu tip siteler için “arama motoru dostu”, “Google friendly” gibi terimler de kullanılır.

İnternet sitenizde Google’ın beklediği iç seo kriterlerine dikkat edin.

Bizim web sitelerini yaparken kullandığımız öncelikli yapı iç seo dediğimiz site içi optimizasyon yapısını kurgulayarak web sayfalarını mantık çerçevesinde birbirleriyla bağlamak, sadece bağlamakla kalmayıp arama motorlarına web sitemizin erişilen sayfasının hangi bilgileri içerdiğini, insanlara hangi amaçla hitap ettiğini belirtmek, tanıtmaktır. Seo uyumlu web sitesi kurgusunda uygulanan bu tekniğe iç seo; yani web sitesi içinde yapılandırılmış arama motoru optimizasyonu uyumluluğu diyebiliriz. Arama motorlarına ait örümcekler; diğer adıyla arama motoru botu, web sayfanıza ulaştığında belli başlı yollar izleyerek sitenizi indeksleyerek kayıt altına alır ve sitenizin ilişkilendirilmiş kategorilerde bulunmalarını sağlarlar. Biz web sitelerini size ulaştırırken bu yapıyı kurguluyarak uyguluyor, internet sitenizi iç seo kurallarına uyumlu şekilde teslim ediyoruz. Web sayfası güncel kod yapısıyla düzgün şekilde, Google’a uyumlu kodlanmışsa, arama motoru botları siteye geldiklerinde yabancılık çekmeden alıştıkları sistem dahilinde sayfalarınızı kolayca kayıt altına alacaklardır. Kendisini Google botlarına doğru anahtar kelime ve kaliteli organize edilmiş etiketlerle tanıtabilen web siteniz, iyi puanlar alarak sıralamada ilerilere fevkalade kolay adımlarla yükselecektir.

1. Web sitenizin tüm sayfaları için özgün ve açıklayıcı META etiketleri oluşturun

Bir web sitesinin arama motorlarındaki en önemli görünürlük kriterlerinden birisi META etiketlerdir. META etiketler için ise TITLE ve DESCRIPTION etiketleri olmazsa olmaz öneme sahiptir. Bu etiketler sayfanın arama motorları tarafından anlaşılması açısından ilk bakılacak yeridir. Title etiketi ortalama 70 karakter ve sayfa içeriğini açıklayıcı kısa bir yazı olmalıdır. Description etiketi ise sayfa içeriğini özetle anlatan ortalama 160 karakter olan bölümdür. Bunun dışında Keywords ve benzer bir çok, nispeten daha az öneme sahip Meta etiketleri de bulunmaktadır.

2. İçeriğiniz Özgün ve Kaliteli Olsun

Arama motorları geçmiş yıllara kıyasla çok daha fazla içeriğie önem vermeye başladı. Geçmişte içeriğe ait semantik bir yaklaşımla değerlendirme yapma imkanı olmayan arama motorları artık sayfa içeriğinde geçen kelime sayısının ötesinde, sayfada zaman geçirme, hemen çıkma ve benzer bir çok faktörü değerlendiriyor. Böyle içeriğin kalitesini, kullanıcıya olan faydasını ölçerek değerliyor. Bu sebeple aşağıdaki maddelere mutlaka dikkat etmeliyiz :

* Sitenizi içeriği (metin ve resimler) mutlaka özgün olmalı.

* Sitenizde kullanıcının fazlaca vakit geçireceği bir şekilde kaliteli içerik olmalı.

* İçeriğinizde mümkünse video olsun. Böylece kullanıcılar sitenizde daha fazla vakit geçirecektir.

* Sitenizdeki metinlerin dilbilgisi ve imla kurallarına uygun olmasına, kolaylıkla anlaşılır olmasına dikkat edin.

3. Web Siteniz Hızlı Açılmalı

Web sitenizin çok hızlı açılabilmesi gerekiyor. Bir çok arama motoruna göre bu çok önemli bir kural. Bu sebeple web sitenizdeki imajların ve kod yapısının optimize edilmiş olması gerekmektedir. Web sitenizin hızını ölçebilmeniz için önemli araçlardan 2 tanesini sizinle paylaşmak istiyorum :

Google PageSpeed Tools : https://developers.google.com/speed/pagespeed/

GT Metrix : https://gtmetrix.com/

SEO Uyumlu bir web sitesi yapıldığında üst sıralarda çıkar mıyız ?

SEO kavramını incelediğimizde sadece site içi faktörlerin değil, aynı zamanda site dışı faktörlerin de arama sıralamasında etkili olduğunu görebiliriz. Yani site içi SEO uyumu %100 olsa bile, bir site üst sıralarda olmayabilir. Bu tamamen ilgili terimlerde sizinle yarışan rakiplerinizin durumuna bağlıdır. Rekabetçi anahtar kelimelerde çoğunlukla ilk sayfada yer alan şirketler büyük oranda, site içi SEO çalışması yapmış oluyorlar. Bu durumda onların önünde çıkmak isteyen bir firma için site içi SEO nun yeterli olmayacağını söyleyebiliriz.

Author

yusuf

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WeCreativez WhatsApp Support
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada.
👋 Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?